Så väljer ni barntapeter i barnrummet

Att inreda är ofta kul för oss vuxna, men det kan faktiskt även vara kul för barn. När det gäller barnrum kan det vara kul att låta barnet vara delaktigt även om du som vuxen får ha den största planeringen och se till att inredningen följer en röd tråd. Det är lätt hänt att det känns stökigt i rummet om det blir för många intryck, så det finns några saker du kan tänka på vid inredningen.

Om ni ska måla eller tapetsera om i barnrummet, kan det vara bra att fundera på vilka färger och intryck ni eftersöker. Det kan vara en fördel att köpa barntapeter i en webbutik med stort utbud så att ni vuxna kan välja ut några passande som barnet sedan kan välja mellan.

Så väljer ni barntapeter

Att välja barntapeter är inte alltid något man gör i ett nafs. Det är förståeligt då det är ganska mycket att ha i åtanke. Väggarna utgör mycket av ett rum så börja med att se över om ni redan valt några bas- och accentfärger till rummet, så ni slipper byta ut dessa om de inte matchar tapeten. Sedan kan ni fundera över vilka intryck ni är ute efter. Vill ni exempelvis ha en lugn och harmonisk känsla eller att rummet går mer åt lekfullhet med en känsla av inspiration och kreativitet? Om det är mycket mönster i rummet kan det upplevas som stökigt med en tapet med mycket färg och mönster. Om ni har enfärgade möbler och väljer mönstrade barntapeter kanske ni inte behöver så mycket annan väggdekoration. Kanske är det även dags att se över vardagsrummets heminredning, och se om ni behöver tänka på något mer gällande barnvänligheten.

Tapetsera taket?

Ja, det går faktiskt även att tapetsera taket. Om ni redan målat om i en enkel färg i barnets rum men vill göra något speciellt, så kan faktiskt en tapet i taket vara något.