Gör om hemma – glasa in!

Gör något drastiskt hemma, glasa in uteplatsen eller balkongen och få på så vis ett nytt rum att vistas i. Inred det sedan med fin och praktisk heminredning så att det blir riktigt mysigt där inne. Sedan kan du och dina nära och kära spendera tid året runt på den inglasade balkongen eller uteplatsen och få dagsljus även när det är riktigt tråkigt väder ute.

Få inglasning i Uppsala

Oavsett om du bor i Uppsala eller någon annan del av landet, kan du få hjälp med inglasning av diverse utrymmen. Fördelarna med att glasa in sina utrymmen är många. Den främsta fördelen är att man får mer plats utan att man behöver bygga om huset eller lägenheten. För att få hjälp med inglasning i Uppsala kan du vända dig till företag som sysslar med det, till exempel Karpia. De kan glasa in det mesta, men vanligast är just balkonger och uteplatser. Andra fördelar med att glasa in diverse uteplatser är att man får tillgång till mer dagsljus. Många hem är mörka och tråkiga och den som inte tillbringar så mycket tid utomhus utsätts därför inte för naturligt dagsljus i så stor utsträckning. Genom att glasa in uteplatsen och inreda den eller balkongen, kan man utnyttja dagsljuset oavsett vilken årstid eller vilket väder det är.

Inred den inglasade platsen

När du har fått hjälp med inglasning i Uppsala, är det dags att börja inreda det nya utrymmet. Beroende på hur stort det är, kan olika typer av möbler behövas för att fylla upp platsen med bra sittplatser. Om man får plats med en soffa är det inte dumt att skaffa en för att lättare kunna få plats med umgänge. Något som tillför en hel del för det inglasade utrymmet oavsett storleken, är mysbelysning. Se till att lysa upp alla hörn då mörka hörn skapar en olustkänsla. Genom att lysa upp hörnen blir rummet mer harmoniskt och mysigt. Använd batteridriven belysning om det inte går att dra elkablar. Inred även gärna med växter av olika slag. Precis som med möblemanget gäller det att anpassa växterna efter hur stort utrymmet är. Växla gärna mellan lite större och mindre växter då det skapar en mer omväxlande och organisk känsla till rummet.

Oavsett om utrymmet är helt eller delvis inglasat, kan det vara fördelaktigt att kunna täcka för glasrutorna om eller när man vill ha lite mer privatliv. Därför kan det vara en bra lösning att införskaffa långa gardiner i önskad färg för att kunna skapa just den möjligheten. Tyg, såsom gardiner, tillför för övrigt en hel del för trivseln även när de bara hänger åt sidorna. Införskaffa gärna tyg av andra sorter såsom kuddar och plädar för att förstärka den där mysiga känslan.