Bra belysning hemma

Ett hem används på många olika sätt – varje dag. Det kan fylla funktionen som arbetsplats och ge utrymme för socialt umgänge. Där behöver vi också kunna ha lugn mystid och sova gott. För att hemmet ska fungera bra i alla sina olika funktioner behövs en belysning som är anpassad för den här komplexiteten. Med industriarmaturer får du en bra grund för belysningen i ditt hem.

När du behöver att det är ljust

Det finns vissa områden i hemmet där du kan behöva ordentligt ljus i stort sett alltid. Till exempel i köket kan det kännas hopplöst att utföra olika delar av vardagsbestyren om du inte kan se ordentligt vad det är du gör. Där kan du välja att använda industriarmaturer till den belysning du använder för det mesta. På det sättet får du stabila och hållbara armaturer med lång garanti, som ger dig ett stabilt och bra ljus. Även på ett hemmakontor kan du behöva ordentligt ljus, liksom om du behöver kunna ta professionella foton eller göra något annat där en starkare belysning krävs. I de fallen kan industriarmaturer vara perfekta.

Kombinera olika ljuskällor

Du kan även använda industriarmaturer i rum där du sällan använder just den belysningen, men där det kan vara smidigt att kunna få riktigt ljust till exempel när du ska städa. I hemmets alla rum kan du behöva kombinera olika slags belysning för att få till något som fungerar fullt ut. Finns det till exempel även en matplats i köket kan du komplettera dina industriarmaturer med en modern och snygg kökslampa som ger ett avgränsat och varmt ljus över bordet. I ett vardagsrum där den starkare belysningen framför allt används vid städning kan du behöver flera olika ljuskällor. Små lampor i fönstret, en golvlampa vid soffan eller inbyggd led-belysning kan vara några olika alternativ som går att välja bland.

Barnens rum

Har du barn kan deras rum vara de mest komplicerade att ljussätta. Där kan alla sorters belysning behövas. Ett starkt ljus som gör det möjligt att städa eller ge uppmärksamhet till läxläsningen, en mildare belysning för lugnare lek, och sänglampor för kvällen. Kanske kan även en nattlampa behövas, speciellt om flera barn delar rum med varandra. Då minskar risken att ett barn väcker de andra om han eller hon behöver gå upp på natten. Risken för mörkrädsla kan också bli mindre med den sortens väldigt mjuk belysning. Det viktiga när du planerar och väljer belysning är att du tänker på alla de olika funktioner ett rum kan fylla, och anpassar belysningen efter dem.