En tjejs vardagsrum

Att få inreda sitt eget hem för första gången är en spännande och kanske lite nervöst. Det finns så många idéer och alla kompisar har sina åsikter på hur det ska se ut. Men i slutändan är det du som ska bo där och det är du som bestämmer hur du vill ha det.

Lampor

Att ha bra ljus hemma är viktigt. Det bästa är ju naturligt ljus under dagen från fönster men det är inte alltid möjligt. Att använda golvlampor och mindre lampor på bord ger en mysig belysning i vardagsrummet. En lite modernare variant är att ha spotlights i taket som sitter på en räls så du kan flytta dem om du behöver. Om du tycker om att läsa och har en speciell lässtol ska du ha extra bra belysning där.

Soffa och soffbord

Att sitta eller ligga i en skön soffa och titta på en film med en kompis är trevligt. Om du har en bäddsoffa kan din kompis sova över om det blev lite mycket vin under natten. Ett soffbord kan vara av trä och köpas ganska billigt eller lite mer modernt i glas. Se till så att det är stort nog att rymma chipps- och popcornskålar, dipp, en vinflaska och glas utan att de risker att falla av. Om du vill kan du köpa ett bord med två våningar där du kan lägga tidningar eller böcker under. Soffan i sig kan göras extra mysig med kuddar och en pläd.

Du ska tänka på att vardagsrummet är den plats där du spenderar mest tid och du kan läsa mer om det här och få spännande idéer.